ΙΣΤΟΡΙΑ

    Σε μία πόλη σαν την Καβάλα, όπου το 80% των κατοίκων της είναι Μικρασιάτες, είναι αδύνατον να μην υπάρχουν οργα­νωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ.

   'Αλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως στην πόλη υπάρχει από το 1928 η ομάδα της ΑΕΚ Καβάλας. Μία ομάδα που ιδρύθηκε από Κωνσταντινουπολίτες πρόσφυγες και από την οποία μεταγράφηκαν στην ΑΕΚ οι Κανάκης και Δεμί­pnς τη δεκαετία του '50.

   Η ιστορία του Club της Καβάλας ξεκινάει το 1986 από μία παρέα παιδιών με τρέλα για την ΑΕΚ και ORIGINAL νοοτροπία. Αρχίζουν οι εκδρομές, κυρίως σε αγώνες στη Βόρειο Ελλάδα και μαζί τους αρχίζει και η συσπείρωση που γεννάει την αναγκαιότητα της στέγασης. Το ενωσίτικο πάθος των παιδιών της Καβάλας βρίσκει τη φωλιά του στην οδό Αίαντος σε ένα μικρό χώρο, ικανό όμως να εξυπηρετήσει τις αρχικές ανάγκες. Ήταν 5 του Απρίλη του 1988...

    Έπειτα από 15 μήνες ζωης αρχίζουν οι πρώτες δυσκολίες. Το στρατιωτικό και οι σπουδές αρκετών παιδιών οδηγούν και πάλι το Club στην αρχική αστέγαστη μορφή του.

    Στα μέσα του 1992 γίνεται άλλη μία προσπάθεια στέγασης, στην οδό Δαρδανελίων, που κρατάει όμως κι αυτή όμως ενάμιση χρόνο. Όλο αυτό το διάστημα βέβαια η ORIGINAL προσπάθεια υπάρχει και οι εκδρομές συνεχίζονται κανονι­κά με κόπους και θυσίες ορισμένων που δεν λένε να το βάλουν κάτω...

 ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

    Το 1996 οι σπουδές και η στρατιωτική θητεία τελειώνουν και όλοι επιστρέφουν σιγά σιγά στη βάση τους. Τα προβλήματα και οι δυσκολίες ανήκουν πλέον στο παρελθόν και οι συντο­νισμένες ενέργειες κάνουν το όνειρο πραγματικότητα.

    Στις 5 του Αυγούστου του ίδιου έτους το Club επαναστεγάζεται και αυτή τη φορά η πρόθεση όλων είναι να μην κλείσει ποτέ. Τα 4 δυναμικά και δημιουργικά χρόνια που ακολου­θούν δικαιώνουν αυτές τις προθέσεις.

    Οι 18άρηδες του 1986 έχουν περάσει πλέον τα... άντα, όμως το πάθος τους για την ΑΕΚ δεν καταλαβαίνει από ηλικία και υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκονται όλοι τους στην «πρώτη γραμμή». 0 Λεωνίδας, ο Κώστας, ο Γιώργος, ο Γιάννης, ο Χρήστος, ο Ιγνάτης και ο Ηλίας, όλοι μαζί παλιοί και νέοι σε μια αρμονική συνύπαρξη, σε μια συσπείρωση 350 κιτρινόμαυρων ψυχών με αποκλειστικό σκοπό τη στήρι­ξη της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα...

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΦΟΡΑ

     16-2-1986. Η ΑΕΚάρα μας αγωνίζεται στη Θεσσαλονίκη με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και η πρώτη μας οργανωμένη εξόρμηση σαν Club Καβάλας είναι γεγονός!

    0 κόμης Μάρτον Εστερχάζι μάς κάνει ευτυχισμένους (0-1) και κάνουμε σεφτέ με νίκη στην πρώτη μας εκδρομή. Θα ακολουθή­σουν κι άλλες πολλές...

ΤΟ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ 1998-99

   Κι όταν λέμε πολλές, εννοούμε πάρα πολλές. Η Original νοοτροπία μάς επιβάλλει να δίνουμε το «παρών» όπου κι αν αγωνίζεται η ΑΕΚ, χωρίς να υπολογίζουμε έξοδα και ταλαιπωρίες κι έτσι οι εκδρομές είναι η προτεραιότητά μας.

    Αξέχαστη χρονιά και το δικό μας ρεκόρ είναι η περίοδος 1998-99 με το πουλμανάκι να ξεκινάει από την Καβάλα 18 φορές!

    14 φορές για το ποδόσφαιρο, μία φορά για το μπάσκετ και τρεις για το βόλεϊ. Καθόλου άσχημα...

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΕΩΣ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ

     Όπως ήταν φυσικό, όμως, το Club δεν Θα μπορούσε να περιορίσει τη δράση του εντός Ελλάδος και έχει πραγματοποιήσει σημα­ντικές εξορμήσεις στις διεθνείς αναμετρήσεις της ομάδας μας σε όλα τα αθλήματα.

    Παρίσι, Τεργέστη, Βουδαπέστη, Βαρκελώνη είναι μερικές από τις εκτός συνόρων παρουσίες μας. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να κάνουμε για την παρουσία μας στην Κωνσταντινούπολη με την ομάδα του βόλεϊ, όπου το σύνθημα «ΑΕΚ ζούμε στην Πόλη να σε δούμε» χάρη στην ORIGINAL έγινε πραγματικότητα.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

     Δεν νομίζουμε πως χρειάζεται να αναφερθούμε καν στις παρουσίες μας στους αγώνες σε Ξάνθη και Δράμα παλαιότερα ούτε καν στη Θεσσαλονίκη, που χιλιομετρικά είμαστε κοντά, αφού 4 πούλ­μαν κάθε φορά είναι λίγα για να μας μεταφέρουν. Ως μεγαλύτερη λοιπόν εντός συνόρων εκστρατεία μας Θεωρούμε αυτή στη Λάρισα το 1992 όπου τρία δικά μας πούλμαν έδωσαν το «παρών».

700 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ

    Το δικό μας ρεκόρ διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας ήταν την περίοδο 1999-2000 όταν μέσω της «μαμάς ORIGINAL» προμηθευτήκαμε 11 διαρκείας για το ποδόσφαιρο και 5 για το βόλεϊ. ΑΕΚάρα ,τα 700 χιλιόμετρα απόστασης είναι λίγα για να μας κρατήσουν μακριά σου!

Η... ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΖΙΑ

    Βαδίζοντας πιστά στα χνάρια της ORIGINAL 21 κάθε καλοκαίρι κάνουμε, παρέα και με τα άλλα Club της Βορείου Ελλάδας, το δικό μας κιτρινόμαυρο weekend.

    Η δική μας Τζια είναι το πανέμορφο νησί της Θάσου που για τρεις ημέρες ζει στους δικούς μας έντονους ρυθμούς.

    Μία ΑΕΚοσύναξη, η οποία τείνει να γίνει παράδοση έχοντας ήδη συμπληρώσει 6 χρόνια.

ΑΕΚ - ΙΔΕΑ - ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

    Αυτό είναι το σύνθήμα του Club και φροντίζουμε όχι μόνο να το αισθανόμαστε και να το κάνουμε πραγματικότητα αλλά και να το διαιωνίζουμε.

    Το ότι η τεράστια δυναμική του κόσμου της ΑΕΚ στη Βόρεια Ελλάδα αναγνωρίζεται πλέόν από όλους -είτε εχθρούς είτε φίλους- είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για τους αγώνες που δίνούμε καθημερινά για την αγαπημένη μας ομάδα.

    Έχουμε αδελφική σχέση και χωρίς προβλήματα συνεργασία με τα Club των Σερρών; της Κομοτηνής, της Δράμας και της Ξάνθης σε όλες μας τις δραστηριότητες, αποδεικνύοντας ότι στη δίκή μας μεγάλη οικογένεια δεν χωρούν τοπικιστικές ή άλλου είδους αντιπαραθέσεις.   

    Φροντίζουμε στο Club μας να υπάρχει πάντα όμορφο κλίμά και γι' αυτό το λόγο κάνουμε οικογενειακή παρέα και οργανώνουμε εξόδους για original φαγοπότι και όχι μόνο. Επίσης προσπαθούμε να διαφημίζουμε το όνο­μα της ΑΕΚ και με άλλου είδους δραστηριότητες βοηθώντας κατά καιρούς ηθικά και υλικά συνανθρώπου, μας που έχουν την ανάγκη μας. Για φέτος σχεδιάζουμε να προσφέρουμε αίμα για τις ανάγκες του Ν.Γ.Ν. Καβάλας.

    Μακροπρόθεσμος στόχος μας ο σημερινός χώρος μας στην Παύλου Μελά 30-32 να γίνει ιδιόκτητος και για ΠΑΝΤΑ δικός μας και έτσι η ΑΕΚ να αποκτήσει το μόνιμο σπίτι της στην πόλη μας. Αυτός είναι ο διακαής πόθος όλων μάς και ειδικά της κυρα-Δέσποινας, μιας Κωνσταντινουπολίτισσας που έχει περάσει τα 70 αλλά αυτό δεν την εμποδίζει κάθε μήνα να έρχεται στο Club και να δίνει ότι μπορεί ώστε να συνεχίσει η σημαία της ΑΕΚ να κυματίζει στην περιοχή μας. Κλείνοντας, Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΠΑΕ ΑΕΚ για τη φιλοξενία στο περιοδικό ΟΛΩΝ των ΑΕΚτζήδων και συγχαρητήρια για την έκδοση.

 Είναί κάτι που το περιμέναμε χρόνια….

ORIGINAL 21 KAVALA CLUB

 

Back

</font>