Ομάδα της πόλης που ιδρύθηκε από πρόσφυγες το 1928. Είναι η δεύτερη Α.Ε.Κ. από τις 30 της Ελλάδος και 4 του εξωτερικού που αγωνίζεται με το κίτρινο-μαύρο και έμβλημα το δικέφαλο.


Α.Ε.Κ. Καβάλας 1929-1930

    Αγωνίστηκε σε όλα τα πρωταθλήματα της εποχής και έφτασε μέχρι τη Γ' Εθνική κατηγορία. Δημιουργεί μεγάλη υποδομή και τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Α' Τοπική κατηγορία της Ε.Π.Σ. Καβάλας.


Α.Ε.Κ. Καβάλας 2003-2004 (A' κατηγορία ΕΠΣΚ)

Στις τάξεις της έχει 4 τμήματα με συνολικά 108 αθλητές δυναμικό (2003-4):
    - Α' κατηγορία: 28 αθλητές (μέσος όρος ηλικίας 20 έτη)
    - Γ' κατηγορία: 30 αθλητές (μέσος όρος ηλικίας 17 έτη)
    - Εφηβικό: 25 αθλητές (γεννηθέντες το 1990-91-92)
    - Παιδικό: 25 αθλητές (γεννηθέντες το 199
3-94-95)


Α.Ε.Κ. Καβάλας 2003-2004 (Γ' κατηγορία ΕΠΣΚ)

    Η Α.Ε.Κ. Καβάλας έβγαλε μεγάλους ποδοσφαιριστές, όπως τον Γιάννη Κανάκη (Α.Ε.Κ. Καβάλας - Α.Ε.Κ. Αθηνών - Εθνική), τον μεγάλο Παράσχο (Α.Ε.Κ. Καβάλας - Ηρακλής Θεσσαλονίκης - Εθνική/δεκαετία '50) , τον Στέφανο Δεμίρη (Α.Ε.Κ. Καβάλας - Α.Ε.Κ. Αθηνών - 'Αρης Θεσσαλονίκης) και τον Δημήτρη Παρίδη (Α.Ε.Κ. Καβάλας - ΠΑΟΚ - Εθνική).

    Στη διάρκεια της ζωής της συγχωνεύτηκε με τον Ηρακλή Καβάλας και τους Φιλίππους και έτσι δημιουργήθηκε ο Α.Ο.Κ. το 1967. Επανιδρύθηκε και από τότε αγωνίζεται στην Α' τοπική κατηγορία. Τα δύο τελευταία χρόνια έδωσε 4 ποδοσφαιριστές σε μεγαλύτερες κατηγορίες:
    - Χρήστος Μίγγας επιθετικός, Πανσερραϊκός (Β' Εθνική)
    - Δημήτρης Βεζακιάδης τερματοφύλακας, Δόξα Δράμας (Γ' Εθνική)
    - Χρήστος Τσέκος μέσος, Ορφέας Ελευθερούπολης (Δ' Εθνική)
    - Αλέξης Κυπριγιάννης μέσος, Θεαγένης Θάσου (Δ' Εθνική)
    'Αλλα δύο ταλέντα, ο Βαγγέλης Γκοτοβός και ο Γιώργος Τρυποσπίτης αγωνίζονται στην Μικτή ανδρών της Ε.Π.Σ.Κ. και είναι έτοιμοι για μεταγραφή (προτάσεις από Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες).


Α.Ε.Κ. Καβάλας 2003-2004 (Εφηβικό)

    Ο επί 11 χρόνια πρόεδρος ο Στέφανος Τσαουσάκης είναι ο αιμοδότης της ομάδος. Ο επί 8 συνεχόμενα χρόνια προπονητής και αναμορφωτής της ομάδος Γιάννης Λυμπερίδης έσπασε όλα τα ρεκόρ της ομάδος. Τη περίοδο 2001-2002 έκανε στο πρωτάθλημα 22 νίκες επί 22 αγώνων με 107 γκολ επίθεση και 7 παθητικό, από τα οποία τα 4 με πέναλντυ. Σε όλο το πρωτάθλημα η ομάδα δε δέχθηκε κόκκινη κάρτα και έκανε το γρηγορότερο γκολ (28"). Για τους άθλους αυτούς η ομάδα βραβεύτηκε από της Ε.Π.Σ.Κ. σε ειδική τελετή.


Α.Ε.Κ. Καβάλας 2003-2004 (Παιδικό)

    Το καλοκαίρι του 2003 την ομάδα και τις εγκαταστάσεις (Βερούλειο Γήπεδο) επισκέφτηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής των Νέων, Στέλιος Μανωλάς. Έμεινε έκθαμβος από την οργάνωση και συνεχάρη όλη τη διοίκηση και τον πρόεδρο για την αγάπη και το μεράκι για την Α.Ε.Κ. Καβάλας.

    Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από το τουρνουά της Νυρεμβέργης (ηλικίες 1987+) όπου η Α.Ε.Κ. Καβάλας εκπροσώπησε για τέταρτη φορά την πόλη της Καβάλας κατακτώντας το τρόπαιο με 4 νίκες σε 4 παιχνίδια με συνολικό σκορ 11-1:

Α.Ε.Κ. Καβάλας - GREUTHER FURTH 1 - 0
Α.Ε.Κ. Καβάλας - DJK FURTH 3 - 1
Α.Ε.Κ. Καβάλας - FC HERSBRUCK 4 - 0
Α.Ε.Κ. Καβάλας - TSV REICHELSDORF 3 - 0Ιούλιος 2004 τουρνουά Νυρεμβέργης

    Στη φετινή αποστολή (Ιούλιος 2004) συμμετείχαν 20 ποδοσφαιριστές μαζί με 4 συνοδούς και επικεφαλής τον Πρόεδρο της ομάδας.

    Στο δύσκολο έργο της διοίκησης συμπαραστέκονται η Original Καβάλας, ο καβαλιώτης πρόεδρος του Σ.Ο. Α.Ε.Κ. Ηλιούπολης κος Νώντας Καλιγέρης και ο Γιάννης Κανάκης που είναι και επίτιμος πρόεδρος της Α.Ε.Κ. Καβάλας.

    Το ΔΣ της Α.Ε.Κ. Καβάλας είναι:
       Στέφανος Τσαουσάκης    Πρόεδρος
       Δημήτριος Αντωνάκης    Αντιπρόεδρος
       Γεώργιος Καφειβας        Γεν. γραμματέας
       Κων/νος Τρυποσπίτης    Γεν. αρχηγός
       Ελευθέριος Βασιλείου    Έφορος
       Γεώργιος Κατόπης         Έφορος υποδομής
       Θεόδωρος Γκοτοβος       Ταμίας

Back

</font>